DNA onderzoek hond

Een DNA onderzoek hond uitvoeren? Waarschijnlijk heb je er nog nooit van gehoord, maar toch wordt dit veel gedaan. Er zijn namelijk veel mensen die vast willen stellen uit welke hondenrassen je hond uit ontstaan is.

Een DNA test zorgt er niet alleen voor dat je weet welke achtergrond je hond precies heeft, maar je kunt ontdekken hoe je je hond gelukkiger of gezonder kunt maken. Met zo’n test kun je ontdekken uit welke 190 hondenrassen je hond vandaan komt, wat de rasgebonden erfelijke afwijkingen, gedragskenmerken of uiterlijke kenmerken zijn van je hond.

Voordelen van een DNA onderzoek hond

Met een DNA onderzoek hond kun je vaststellen uit welke hondenrassen je hond ontstaan is en het DNA kan heel handig zijn als je meer kennis wilt hebben over je eigen hond. Zo kun je er bijvoorbeeld ook erachter komen hoe gezond je hond eigenlijk is en of je hond wel echt gelukkig is. Hieronder staan nog meer voordelen van een DNA onderzoek;

Het zorgt voor een betere verstandhouding tussen jezelf je hond. Veel van de hondenbezitters van kruisingen kennen hun hond niet zo goed als ze zouden willen. Zelfs met de beste bedoelingen van jou en je hond, kunnen er alsnog misverstanden en onbegrip ontstaan.

Je selecteert met een DNA test ook de juiste voeding. Wat als je jouw hond jarenlang de verkeerde voeding gegeven hebt? Wat is goed voor je hond? Door middel van een test kun je erachter komen wat goed is voor je hond.